Neuvontaa
ReTkistä saa myös henkilökohtaista neuvontaa rekisteriaineistoihin perustuvan tutkimuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Neuvontaa annetaan muun muassa lupamenettelyitä,tutkimussuunnitelmien laatimista ja rahoitusmahdollisuuksia koskevissa kysymyksissä.
Koulutus
ReTki pyrkii parantamaan tutkijoiden rekisteriaineistojen käytön valmiuksia ja lisäämään rekisterinpitäjien välistä yhteistyötä. Tavoitteena on edistää myös rekisteritutkimuksen asiantuntijoiden ja muiden rekisteritutkimuksesta kiinnostuneiden verkostoitumista.
Tavoitteiden saavuttamiseksi ReTki järjestää rekisteritutkimukseen liittyvää koulutusta ja tiedottaa koti- ja ulkomaisten tahojen järjestämistä tilaisuuksista.
Esitysarkisto
ReTki tilaisuuksissa pidetyt esitykset on julkaistu esitysarkistossa
Tutkimustoiminta
ReTki osallistuu toimintaansa liittyviin tutkimushankkeisiin ja pohjoismaisen ja EU-tutkimusrahoituksen hakuun. Se on mukana niissä joko yhtenä hakijana tai edistämässä hakemiseen sopivien yhtymien muodostamista.
ETÄKÄYTÖN EDISTÄMISTÄ
ReTki osallistui Valtiovarainministeriön asettamaan TURE-työryhmään joka pohti Tilastokeskuksen ja MIDRAS-projektin etäkäyttöjärjestelmien yhteiskehittämistä. Työryhmä julkisti loppuraportin 30.9.2011 VM:n HARE-rekisterissä. Raportissa ehdotetaan rekisteritutkimuksen kansallisen etäkäyttöympäristön kehittämistä yhteistyönä.
Rekisteritutkimuksen tukikeskus ReTki ja tieteen tietotekniikan keskus CSC aloittivat kesällä 2009 Opetusministeriön rahoittaman selvitystyön, jossa laadittiin suunnitelma rekisteriaineistojen etäkäyttöjärjestelmästä.
Valmisteluhankkeen loppuraportti valmistui 15.4.2011. Loppuraportti on julkaistu CSC:n verkkosivuilla.
Aiheesta lisää Etäkäyttö -sivulla