PALVELUT JA TOIMINTA

Neuvontaa

ReTkistä saa myös henkilökohtaista neuvontaa rekisteriaineistoihin perustuvan tutkimuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Neuvontaa annetaan muun muassa lupamenettelyitä,tutkimussuunnitelmien laatimista ja rahoitusmahdollisuuksia koskevissa kysymyksissä.

Yhteystiedot

Koulutus

ReTki pyrkii parantamaan tutkijoiden rekisteriaineistojen käytön valmiuksia ja lisäämään rekisterinpitäjien välistä yhteistyötä. Tavoitteena on edistää myös rekisteritutkimuksen asiantuntijoiden ja muiden rekisteritutkimuksesta kiinnostuneiden verkostoitumista.
Tavoitteiden saavuttamiseksi ReTki järjestää rekisteritutkimukseen liittyvää koulutusta ja tiedottaa koti- ja ulkomaisten tahojen järjestämistä tilaisuuksista.

Esitysarkisto
ReTki tilaisuuksissa pidetyt esitykset on julkaistu esitysarkistossa

Tutkimustoiminta

ReTki osallistuu toimintaansa liittyviin tutkimushankkeisiin ja pohjoismaisen ja EU-tutkimusrahoituksen hakuun. Se on mukana niissä joko yhtenä hakijana tai edistämässä hakemiseen sopivien yhtymien muodostamista.

ETÄKÄYTÖN EDISTÄMISTÄ

ReTki osallistui Valtiovarainministeriön asettamaan TURE-työryhmään joka pohti Tilastokeskuksen ja MIDRAS-projektin etäkäyttöjärjestelmien yhteiskehittämistä. Työryhmä julkisti loppuraportin 30.9.2011 VM:n HARE-rekisterissä. Raportissa ehdotetaan rekisteritutkimuksen kansallisen etäkäyttöympäristön kehittämistä yhteistyönä.

Rekisteritutkimuksen tukikeskus ReTki ja tieteen tietotekniikan keskus CSC aloittivat kesällä 2009 Opetusministeriön rahoittaman selvitystyön, jossa laadittiin suunnitelma rekisteriaineistojen etäkäyttöjärjestelmästä.

Valmisteluhankkeen loppuraportti valmistui 15.4.2011. Loppuraportti on julkaistu CSC:n verkkosivuilla.

Aiheesta lisää Etäkäyttö -sivulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s