ReTkin uutiskirjeet 2011

ReTkin Uutiskirje 2/2011

Lähetetty: 4.5.2011 Lähettäjä : Marianne Johnson

1) Rekisteritutkimuksen etäkäytön selvitysprojektin loppuraportti julkaistu

Rekisteritutkimuksen tukikeskus ReTki ja Tieteen tietotekniikan keskus CSC ovat saaneet valmiiksi Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman selvitystyön, jossa on laadittu suunnitelma rekisteriaineistojen etäkäyttöjärjestelmästä. Loppuraportti on julkaista CSC:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.csc.fi/sivut/e-infra/midras/ . Raportista kerätään palautetta 13.5.2011 asti. Palaute pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen midras@postit.csc.fi. Palaute välitetään Valtiovarainministeriön asettamalle TURE-työryhmälle, joka pohtii vielä kesäkuun loppuun asti Tilastokeskuksen ja MIDRAS-projektin etäkäyttöjärjestelmien yhteiskehittämistä.

2) Rekisteritutkimusta eri pohjoismaissa käsittelevän seminaarin esitykset julkaistu ReTkin verkkosivuilla

ReTki järjesti yhdessä Tieteen tietotekniikan keskuksen CSC:n kanssa 5.4.2011 Helsingissä seminaarin pohjoismaisesta rekisteritutkimuksesta. Seminaarissa esitetyt esitykset löytyvät ReTkin esitysarkistosta ositteessa http://retki.stakes.fi/FI/toiminta/koulutus/pohjoismainen+seminaari+2011.htm

Terveisin ReTkin väki!

ReTkin Uutiskirje 1/2011

11.2.2011
Aiheena rekisteritutkimusta eri pohjoismaissa käsittelevä seminaari Helsingissä ja 5. pohjoismainen kongressi epidemiologian ja rekisteritutkimuksen alalta Reykjavikissa

Seminaari Helsingissä

ReTki järjestää yhdessä Tieteen tietotekniikan keskuksen CSC:n kanssa 5.4.2011 Helsingissä seminaarin pohjoismaisesta rekisteritutkimuksesta. Seminaarissa Norjan, Ruotsin ja Tanskan rekisteritutkijat ja viranomaiset esittelevät rekisteritutkimuksen mahdollisuuksia ja käytäntöjä omissa maissaan. Seminaarin aiheena on muun muassa rekisteritietojen tietoturvallisen saatavuuden edistäminen tutkimuskäyttöön etäkäyttöjärjestelmän avulla Ruotsissa ja Tanskassa. ReTki ja CSC ovat opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa, nyt päättymäisillään olevassa hankkeessa selvittäneet mahdollisuuksia perustaa rekisteritietojen etäkäyttöjärjestelmä myös Suomeen. Suomalaisen etäkäyttöjärjestelmän toimintamalliehdotus esitetään seminaarissa. Seminaari on maksuton ja ilmoittautua voi 31.3.2011 asti ReTkin verkkosivuilla tai osoitteeseen katariina.peltonen(at)rekisteritutkimus.fi. Seminaarin ohjelma löytyy ReTkin verkkosivuilta.

Kongressi Reykjavikissa

Kesäkuussa, 15- 16.6.2011, Reykjavikissa pidetään pohjoismainen epidemiologian ja rekisteritutkimuksen kongressi, NordicEpic 2011. Abstrakteja voi tarjota 15. helmikuuta asti. Ilmoittautuminen on avoinna 1.4.2011 asti. Ennen 15.3.2011 osallistumismaksu on 60 000 ISK (noin 380 €) ja sen jälkeen 70 000 ISK (noin 440 €).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s