ReTkin uutiskirje 2009

Lähettäjä: Marianne Johnson
Lähetetty: 10.3.2009

1. Vaikuta ja auta meitä kehittämään verkkopalvelujamme
2. ReTki on tunnustettu kansallisesti merkittäväksi tutkimusinfrastruktuuriksi
3. ReTkin uusi taustavaikuttaja
4. Tulevaa toimintaa

1. Vaikuta ja auta meitä kehittämään verkkopalvelujamme

Oletko pohtinut, mitä tietoja mistäkin rekisteristä löytyy? Tuntuuko siltä, että ReTkin seminaareissa olleita esityksiä ei löydy millään verkosta? Vai olisitko halukas pohtimaan verkossa rekistereihin ja muuttujiin liittyviä laatuongelmia muiden rekisteritutkijoiden kanssa?

Käy maaliskuun aikana vastaamassa käyttäjäkyselyymme ja kerro mitä mieltä olet sivuistamme
www.rekisteritutkimus.fi . Vastauksen tulokset auttavat meitä kehittämään palvelujamme niin, että jatkossa vastaukset kysymyksiin löytyvät aina ReTkin sivuilta.

Käyttäjäkysely löytyy linkistä http://www.webropol.com/P.aspx?id=283629cid=40511031

2. ReTki on tunnustettu kansallisesti merkittäväksi tutkimusinfrastruktuuriksi

Tieteellisten seurain valtuuskunta on opetusministeriön toimeksiannosta kartoittanut Suomen kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävät tutkimusinfrastruktuurihankkeet. Kartoituksessa laadittiin tiekartta uusien infrastruktuurien kehittämiseksi.

Rekisteritutkimuksen tukikeskus tunnistettiin kartoituksessa merkittäväksi kansallisen tason infrastruktuuriksi. ReTkin ehdottama rekisteritietojen etäkäyttösysteemi (Micro Data Remote Access System) ei päässyt tässä vaiheessa tiekartalle, mutta se on niiden 13 hankkeen joukossa, joilla katsotaan olevan mahdollisuudet kehittyä merkittäviksi kansallisiksi infrastruktuureiksi.

Kartoituksen loppuraportin yleisissä suosituksissa korostettiin myös tarvetta parantaa rekistereiden käytettävyyttä ja aineistojen saatavuutta. 11.2.2009 julkistetun loppuraportin ja siitä kootun tiivistelmän löydät OPM:n sivuilta.

3. ReTkin uusi taustavaikuttaja

 Stakesin ja KTL:n yhdistyminen alkuvuodesta synnytti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL). Uuden laitoksen myötä taustavoimiamme on nyt kolme eli Kela, THL ja Työterveyslaitos. Toimipaikkamme pysyy entiseen tapaan Lintulahdessa ja teemme työtä rekisteritutkimuksen eteen kuten aiemminkin.

4. Tulevaa toimintaa

Meillä on suunnitteilla loppuvuodeksi monenlaista toimintaa. Tulossa on mm. seminaari tietosuojasta ja menetelmäseminaari Jyväskylässä yhteistyössä Yhteiskuntatieteellisen tietoarkiston ja Jyväskylän yliopiston ihmistieteiden menetelmäyksikön kanssa. Näistä tilaisuuksista ja muusta toiminnastamme löydät tarkempaa tietoa kevään kuluessa verkkosivuiltamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s