ReTkin uutiskirje 2007

Lähettäjä: Saana Vesterinen
Lähetetty 14.2.2007

1. ReTkin uusi erikoissuunnittelija
2. Uutta verkkosivustolla
3. Verkkokoulun kuulumisia
4. Lääkäripäivien tunnelmia
5. Pohjoismainen rekisteritutkimusseminaari Göteborgissa kesäkuussa
6. Ilmoittaudu rekisteriasiantuntijaksi
7. Ehdota tapahtumaa tai uutista ReTkin sivuille

1.ReTkiin uusi erikoissuunnittelija
ReTkin erikoissuunnittelijana on aloittanut 1.2.2007 FK Marianne Johnson. Marianne on aikaisemmin toiminut Tilastokeskuksen Henkilötilasto -yksikössä erikoistutkijan tehtävissä ja vastannut erityisselvityksistä ja tutkimuspalveluista. ReTkissä Mariannen työtehtäviin kuuluvat neuvonta, opastus, koulutus ja tutkimus, erityisalueena sosiaalitieteellinen rekisteritutkimus.

2. Uutta verkkosivustolla
ReTkin verkkosivustolle kerätään linkkejä rekisteriselosteisiin ja -kuvauksiin. Rekisteripitäjän mukaisen luokittelun lisäksi olemme laatineet aakkosellisen rekisteriluettelon. Tällä hetkellä listalta löytyy yli kaksisataa rekisteriselostetta. Tutustu rekistereihin http://retki.stakes.fi/FI/rekisterit/index.htm. Esitysarkiston käytettävyyttä on pyritty lisäämään laatimalla aihealueittainen hakemisto. Aikaisemmin esitykset löytyivät vain tilaisuuksittain.

3. Verkkokoulun kuulumisia
Rekisteritutkimuksen verkkokoulumateriaalia pilotoidaan 21.-28.3.2007 välisenä aikana Tampereen yliopiston terveystieteiden opiskelijoiden rekisteritutkimukset (1 op) -kurssilla. Materiaalista saadun palautteen pohjalta verkkokoulu muokataan julkistettavaan muotoon ja sitä markkinoidaan laajempaan käyttöön.

4. Lääkäripäivien tunnelmia
ReTki oli mukana valtakunnallisilla 7.-11.1.2007 järjestetyillä lääkäripäivillä. Osallistumisen tarkoituksena oli levittää tietoa ReTkin toiminnasta. Lääkäripäivillä kysytyimpiin kysymyksiin löytyvät vastaukset ReTkin verkkosivuilta. Tutustu kysyttyihin asioihin ReTkin sivustolta http://retki.stakes.fi/FI/toiminta/laakaripvat.htm.

5. Pohjoismainen rekisteritutkimusseminaari Göteborgissa kesäkuussa 2007 Pohjoismainen epidemiologian ja rekisteripohjaisen terveystutkimuksen seminaari pidetään Göteborgissa 18.-19.6.2007. Katso Call for Abstracts.

6. Ilmoittaudu rekisteriasiantuntijaksi
ReTki alkaa kerätä rekisteritutkimussiantuntijoiden yhteystietoja. Asiantuntijarekisterin ideana on koota lista henkilöistä, jotka ovat rekisterikokemuksen, tutkimuslupa-asiantuntemuksetn tms. kautta tuntevat rekisteritutkimusta, ja joihin kiinnostuneet saavat tarvittaessa ottaa yhteyttä.ReTki julkaisee sivuillaan rekisteriasiantuntijoiden osaamista ja yhteystiedot. Ilmoittaudu rekisteriasiantuntijaksi http://retki.stakes.fi/FI/verkosto/osaaja_ilmo.htm.

7. Ehdota tapahtumaa tai uutista ReTkin sivuille
Onko tiedossasi tapahtuma, uutinen tai koulutustilaisuus, josta haluaisit tiedottaa ReTkin sivuilla? Voit lähettää vinkin ReTkin sivujen kautta http://retki.stakes.fi/FI/toiminta/ehdota_tapahtumaa.htm. ReTki pidättää oikeuden valita julkaistavat tilaisuudet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s